Ο Διόνυσος, η Αριάδνη και το αστροστόλιστο στέμμα (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)



Κάποτε ο Θεός Διόνυσος ερωτεύτηκε την όμορφη Αριάδνη, όταν την είδε να κοιμάται ήρεμα και γαλήνια, μοιάζοντας με θεά. Η κόρη του Μίνωα μαζί με τον Θησέα επέστρεφαν στην Αθήνα από την Κρήτη. Ξυπνώντας ένα πρωί η Αριάδνη βλέπει πως ο σύντροφός της έφυγε και την εγκατέλειψε στη Νάξο. Την άφησε εκεί ξεχνώντας τα όσα είχε κάνει για εκείνον. Ξεχνώντας όλες του τις υποσχέσεις. Η Αριάδνη ένιωθε πολύ προδομένη.



Ολομόναχη και δυστυχισμένη όπως ήταν στο νησί, σαν σωτήρας εμφανίστηκε ο Διόνυσος μπροστά της, νέος, γεροδεμένος, στεφανωμένος ως συνήθως με κισσόφυλλα. Ο Διόνυσος της ζήτησε να γίνει γυναίκα του και η Αριάδνη δέχτηκε και παντρεύτηκαν την ίδια κιόλας μέρα.

Η ζωή της άλλαξε μιας και ήταν πια σύζυγος θεού. Το κεφάλι της κοσμούσε ένα υπέροχο χρυσό στέμμα, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια - δώρο από την Αφροδίτη, που το είχε φτιάξει ο ίδιος ο Ήφαιστος.

Ο Διόνυσος και η Αριάδνη απέκτησαν τρία παιδιά. Εκεί στον Όλυμπο, ο Δίας της χάρισε την αθανασία, ενώ το αστροστόλιστο στέμμα της έγινε αστερισμός και πήρε τη θέση του στο ουράνιο στερέωμα. 

Σήμερα ο αστερισμός είναι γνωστός ως Βόρειος Στέφανος ή αλλιώς αστερισμός του Βόρειου Ουρανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου